Onnea ja aurinkoa äiti!
Pohja
- 2 munaa
- 3/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta (sekoit kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä 16 cm vuoassa 175 C 20-30 minuuttia.
Täyte
Valmista ensin kinuskikastike
Valmista ensin kinuskikastike
- 120 g fariinisokeria
- 2 dl vispikermaa (sekoita kerma ja sokeri kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen, ota pois hellalta, anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin useamman tunnin ajan, kunnes on täysin kylmää)
- 2 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 1 dl vispikermaa (vaahdota)
- 200 g vaniljarahkaa (lisää kermavaahtoon)
- vaahdota tehty kinuskikastike ja lisää täytteeseen
- 2 rkl sitruunalimparia (kuumenna ja sulata liivaatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
- 150 g jäisiä vadelmia (sekoita täytteeseen)
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja täytä kaksi väliä, kostutus sitruunalimpparia
Kinuskipinta
- 1½ dl vispikermaa
- 105 g (1½) fariinisokeria
Reunoille kermavaahtoa ja pinnalle pari vadelmaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti