8.5.2016

Vadelma-kinuski-minitäytekakku

Melkein sama kakku kuin eilen, mutta paljon pienempänä. Pohjassa vain 2 munaa ja halkaisija 16 cm.

Onnea ja aurinkoa äiti!



Vadelma-kinuski-minitäytekakku

Pohja
  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta (sekoit kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä 16 cm vuoassa 175 C 20-30 minuuttia.

Täyte
Valmista ensin kinuskikastike
  • 120 g fariinisokeria
  • 2 dl vispikermaa (sekoita kerma ja sokeri kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen, ota pois hellalta, anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin useamman tunnin ajan, kunnes on täysin kylmää)

  • 2 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 1 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g vaniljarahkaa (lisää kermavaahtoon)
  • vaahdota tehty kinuskikastike ja lisää täytteeseen
  • 2 rkl sitruunalimparia (kuumenna ja sulata liivaatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
  • 150 g jäisiä vadelmia (sekoita täytteeseen)
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja täytä kaksi väliä, kostutus sitruunalimpparia

Kinuskipinta
  • 1½ dl vispikermaa
  • 105 g (1½) fariinisokeria 
Keitä kermaa ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia samalla sekoittaen. Testaa tiputtamalla tippa kylmään veteen. Jos liukenee veteen, jatka keittämistä. Jos pysyy kasassa, kinuski on valmista. Kaada kakun pinnalle.

Reunoille kermavaahtoa ja pinnalle pari vadelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti