Sokerimassasta ruusuja valmiilla muoteilla. Leikattun palan reunoja ohennetaan, kappale taitetaan pitkittän kaksinkerroin, rullataan ruusuksi ja avataan terälehtiä. |
Pinnalle tuleva kinuski kiehumassa |
Kinuski-vadelmatäytekakku
Pohja
- 6 munaa
- 2 1/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä 26 cm vuoassa 175 C noin 40-50 minuuttia, tarkasta kypsyys tikulla.
Täyte
Valmista ensin kinuskikastike
- 3 dl vispikermaa
- 175 g (2½ dl) fariinisokeria (sekoita kerma ja sokeri kattilassa ja kuumenna kiehumapisteeseen, ota pois hellalta, anna jäähtyä jääkaapissa seuraavan päivään tai ainakin useamman tunnin, kunnes on täysin kylmää)
- 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 3 dl vispikermaa (vaahdota)
- 200 g vaniljarahkaa (lisää kermavaahtoon)
- vaahdota tehty kinuskikastike ja lisää täytteeseen
- 2 rkl sitruunalimpparia (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
- 200 g jäisiä vadelmia (sekoita täytteeseen)
Leikkaa kakku neljään osaan ja täytä kolme väliä, kostutus sitruunalimpparilla.
Kinuskipinta
- 2 dl vispikermaa
- 140 g (2 dl) fariinisokeria
Reunoille
- 3 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria (lisää kermaan)
Leivitä kerma reunoille ja pursota pinnalle koristereunus. Alareunaan nonparelleja. Koristeeksi ruusut ja lehdet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti