Pohjaan voita, sokeria, keltuaiset, maitoa, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Marenkiin valkuaista ja sokeria. |
Pohjataikina ja marenki. |
Pohjataikina |
Marenki |
Brita-kakku
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 2 keltuaista (lisää keltuaiset ja vaahdota)
- 1 dl maitoa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (lisää loput aineet ja sekoita)
Marenki
- 2 valkuaista (vaahdota kovaksi vaahdoksi)
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
- (50 g hasselpähkinärouhetta)
Leivitä uunipellille voidellun leivinpaperin päälle ensin pohja ja sen päälle marenki (halutessasi pinnalle pähkinärouhe). Paista 175 C 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kahteen osaan. Tai kolmeen osaan, jos haluat pienemmän, mutta korkeamman kakun.
Väliin ja pinnalle
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
- vaniljasokeria (mausta sokerilla)
Levitä jäähtyneen puolikkaan pohjan päälle kermavaahtoa ja tuoreita marjoja, Laita toinen puolisko päälle ja koristele kermavaahdolla ja marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti