22.5.2016

Brita-kakku

Nyt kannustetaan Suomi voittoon!


Pohjaan voita, sokeria, keltuaiset, maitoa, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Marenkiin valkuaista ja sokeria.

Pohjataikina ja marenki.

Pohjataikina

Marenki




Brita-kakku

Pohja
  • 125 g  voita
  • 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 2 keltuaista (lisää keltuaiset ja vaahdota)
  • 1 dl maitoa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (lisää loput aineet ja sekoita)
Marenki
  • 2 valkuaista (vaahdota kovaksi vaahdoksi)
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
  • (50 g hasselpähkinärouhetta)
Leivitä uunipellille voidellun leivinpaperin päälle ensin pohja ja sen päälle marenki (halutessasi pinnalle pähkinärouhe). Paista 175 C 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kahteen osaan. Tai kolmeen osaan, jos haluat pienemmän, mutta korkeamman kakun.

Väliin ja pinnalle
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokerilla)
Levitä jäähtyneen puolikkaan pohjan päälle kermavaahtoa ja tuoreita marjoja, Laita toinen puolisko päälle ja koristele kermavaahdolla ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti