Tänä vuonna sadetta tuli vain hetkellisesti, eikä mansikka-aika ole vielä kunnolla päällä, joten nimpparisankareita juhlittiin kasvispiirakalla ja salaatilla.
Onnea Riikat, Sarit, Maaritit, Hannat, Leenat ja muut!
Salaatissa jääsalaattia, pinaattia, kurkkua, päärynää, rucolaa, salaattijuustoa, leipäjuustoa ja cashew-pähkimäitä |
Akkainviikon kasvispiirakka
Pellavaruispohja
- ½ dl pellavarouhetta
- ½ dl ruisleseitä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
- 200 g voita (sekoita yleiskoneessa voi jauhoihin)
- 1/4 dl kylmää vettä (lisää vesi)
Painele voideltuun vuokaan. Tai kaulitse jauhotetulla pöydällä ja nosta voideltuun vuokaan ja leikkaa taikinapyörällä ylimääräiset pois.
Kasvistäyte
- nokare voita
- 2 sipulia (pilko pieneksi ja kuullota voissa paistinpannulla)
- 2 isoa porkkanaa (leikkaa ohuiksi tikuiksi)
- 1½ paprikaa (leikkaa suikaleiksi)
- 2 valkosipulin kynttä (leikkaa ja tee puristimella pieneksi, lisää kasvikset sipulin sekaan ja kuullota)
- 50-100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (leikkaa suikaleiksi ja lisää pannulle)
- tuoretta persiljaa
- tuoretta rucolaa
- suolaa
- mustapippuria
- basilikaa
- 3 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- 150 g punaleimaemmantalraastetta (sekoita munat, kerma ja juustot ja sekoita täytteeseen ja levitä pohjan päälle)
- auringonkukan siemeniä (ripottele pinnalle)
Paista 200 C puolisen tuntia.
Vaikuttaa hyvältä :) pitää ehdottomasti ottaa kokeiluun. :)
VastaaPoistaOli hyvää lämpimänä ja myös kylmänä se pieni pala mitä jäi
Poista