21.7.2017

Akkainviikon kasvispiirakka

"Akkainviikolla sataa aina ja silloin tehdään kesän ensimmäinen kakku kotimaisista mansikoista."
Tänä vuonna sadetta tuli vain hetkellisesti, eikä mansikka-aika ole vielä kunnolla päällä, joten nimpparisankareita juhlittiin kasvispiirakalla ja salaatilla.

Onnea Riikat, Sarit, Maaritit, Hannat, Leenat ja muut!




Salaatissa jääsalaattia, pinaattia, kurkkua, päärynää, rucolaa, salaattijuustoa, leipäjuustoa ja cashew-pähkimäitä



Akkainviikon kasvispiirakka

Pellavaruispohja
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
  • 200 g voita (sekoita yleiskoneessa voi jauhoihin)
  • 1/4 dl kylmää vettä (lisää vesi)
Painele voideltuun vuokaan. Tai kaulitse jauhotetulla pöydällä ja nosta voideltuun vuokaan ja leikkaa taikinapyörällä ylimääräiset pois.

Kasvistäyte
  • nokare voita
  • 2 sipulia (pilko pieneksi ja kuullota voissa paistinpannulla)
  • 2 isoa porkkanaa (leikkaa ohuiksi tikuiksi)
  • 1½ paprikaa (leikkaa suikaleiksi)
  • 2 valkosipulin kynttä (leikkaa ja tee puristimella pieneksi, lisää kasvikset sipulin sekaan ja kuullota)
  • 50-100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (leikkaa suikaleiksi ja lisää pannulle)
  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta rucolaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • 3 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 150 g punaleimaemmantalraastetta  (sekoita munat, kerma ja juustot ja sekoita täytteeseen ja levitä pohjan päälle)
  • auringonkukan siemeniä (ripottele pinnalle)
Paista 200 C puolisen tuntia.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä :) pitää ehdottomasti ottaa kokeiluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää lämpimänä ja myös kylmänä se pieni pala mitä jäi

      Poista