17.7.2017

Raparperi-brita

Brita-kakun täytteenä raparperihilloa ja vaniljarahkakermavaahtoa. Kirpeän makeaa, Tykkään myös pähkinärouheen suutuntumasta.

Kakkua ja kuoharia illalla ja niitä jäi myös aamupalalle, joka katettiin kesäloman kunniaksi ulos. Ihanaa, ei kiirettä mihinkään.



Kaurapuuroa ja raparperisoppaa, leipää, vesimelonia, nakkia ja munakasta ja
jälkkäriksi raparperi-britaa, kinuskibebejä ja suklaakakkua.



Raparperi-brita

Pohja
  • 125 g  voita
  • 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 2 keltuaista (lisää keltuaiset ja vaahdota)
  • 1 dl maitoa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (lisää loput aineet ja sekoita)
Marenki
  • 2 valkuaista (vaahdota kovaksi vaahdoksi)
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
  • 50 g hasselpähkinärouhetta
Leivitä uunipellille voidellun leivinpaperin päälle ensin pohja ja sen päälle marenki (halutessasi pinnalle pähkinärouhe). Paista 175 C 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. 

Väliin
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • sokeria (lisää tahka ja sokeri)
  • raparperihilloa
Laita kahteen väliin ensin kerros raparperihilloa ja päälle rahkakermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti