Kakkua ja kuoharia illalla ja niitä jäi myös aamupalalle, joka katettiin kesäloman kunniaksi ulos. Ihanaa, ei kiirettä mihinkään.
Kaurapuuroa ja raparperisoppaa, leipää, vesimelonia, nakkia ja munakasta ja jälkkäriksi raparperi-britaa, kinuskibebejä ja suklaakakkua. |
Raparperi-brita
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 2 keltuaista (lisää keltuaiset ja vaahdota)
- 1 dl maitoa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (lisää loput aineet ja sekoita)
Marenki
- 2 valkuaista (vaahdota kovaksi vaahdoksi)
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
- 50 g hasselpähkinärouhetta
Leivitä uunipellille voidellun leivinpaperin päälle ensin pohja ja sen päälle marenki (halutessasi pinnalle pähkinärouhe). Paista 175 C 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
Väliin
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- sokeria (lisää tahka ja sokeri)
- raparperihilloa
Laita kahteen väliin ensin kerros raparperihilloa ja päälle rahkakermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti