16.9.2017

Porkkanaleivokset

Niin hyvää, että pitää ottaa lisää. Ja lisää. Ja vielä vähän. No, yks palanen vielä.

Taas skippasin raastamisen ja silppusin porkkanat yleiskoneen leikkurilla.
Kanelista tulee jo aavistus joulua mieleen, mutta eletään nyt syksy ensin.








Porkkanaleivokset

Pohja 
  • 200 g voita
  • 210 g (3 dl) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet)
  • 250 g (4 dl) hienoksi raastettua porkkanaa (lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste vuorotellen)
Paista uunipellillä 180 C vajaa puoli tuntia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Täyte ja kuorrutus
  • 500 g mascarpone-juustoa
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (vatkaa aineet)
  • mantelirouhetta
Leikkaa kakku pohja kahteen osaan. Laita puolet kuorrutteesta toisen puoliskon päälle ja nosta toinen puolisko täytteen päälle. Levitä loput täytteestä pinnalle. Koristele mantelirouheella. 

Anna jähmettyä jääkaapissa, niin leikkaaminen on vähän helpompaa. 

8 kommenttia:

  1. Kaikki porkkanaleivonnaiset ovat kyllä aivan ihania! Nämä sinunkin leivokset näyttävät niin herkullisilta 😋

    VastaaPoista
  2. Mahtavan näköisiä, nams! Ihan pakko tehdä joku päivä porkkanakakkua.

    VastaaPoista
  3. Vautsi miten kauniita ja tasalaatuisia leivoksia! ♥ Porkkanakakkua parempaa ei oo kyllä olemassakaan, se on ehkä parhaista parhainta mitä on olemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, porkkanakakku on kyllä yksi suosikeista :)

      Poista
  4. Voiko tästä tehdä gluteenittoman version vain käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin olettaisin :) En ole itse kokeillut, mutta veikkaan että onnistuu.

      Poista