2.6.2018

Supersuklainen ylioppilaskakku

Jo on suklaata! Pohjassa 120 g, täytteessä 450 g, kuorrutuksessa 150 g, pintasuklaassa 195 g eli yhteensä 915 g. Kermaa meni litra :D Riittää isommallekin porukalle.

Melkein samanlainen kakku täällä.

Onnea Eetu!





Koristeet sokerimassasta. Ylioppilaslakki, kirjoja, kynä, kumi, yo-todistus, läppäri, hiiri ja kahvikuppi. 
Kirjoissakin lukee nimet elintarviketussilla, mutta ei juuri tummasta erotu.





Supersuklainen ylioppilaskakku

Suklaakakkupohja
  • 180 g voita (sulata)
  • 2 dl maitoa
  • 6 munaa (lisää maito ja munat voisulaan)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 5 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 120 g tummaa suklaata rouhittuna (lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (26 cm) 200 C reilu tunti. Loppuajasta vähensin lämpöä 175 C. Kakku kohosi paljon keskeltä, testasin kypsyyden grillitikulla, että pääsin pohjaan asti. Leikkasin patin pois. Kumoa kakku pois vuoasta, mutta laita se sinne takaisin ja anna seisoa seuraavaan päivään. Näin pinnasta tulee tasainen. 

Leikkaa neljään ohueen kerrokseen eli täytettä tulee kolmeen väliin.

Kostutus
  • 3 dl vahvaa kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl maitoa
Täyte
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista vatkaimella)
  • 1½ dl vahvaa jäähtynyttä kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • 1½ rkl sokeria (lisää kahvi ja sokeri tuorejuustoon ja vatkaa hyvin sekaisin)
  • 7½ dl vispikermaa (vaahdota. Valuta tuorejuusto-kahviseos kermavaahtoon)
  • 450 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Kasaa kakku ylösalaisin kelmulla vuorattuun vuokaan. Täytettä kolmeen väliin. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus (sama kuin täyte)
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista vatkaimella)
  • ½ dl vahvaa jäähtynyttä kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • ½ rkl sokeria (lisää kahvi ja sokeri tuorejuustoon ja vatkaa hyvin sekaisin)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota. Valuta tuorejuusto-kahviseos kermavaahtoon)
  • 150 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Levitä kakun pinnalle ja reunoille.

Valuvat suklaaviivat reunoille
  • 1/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen, ota pois hellalta)
  • 65 g maitosuklaata (sekoita suklaapalat kuumaan kermaan ja sekoita lusikalla tasaiseksi)
Laita miniminigrippussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota reunoille ja anna valua.

Suklaakuorrutus pinnalle
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumapisteeseen, ota pois hellalta)
  • 130 g maitosuklaata (sekoita suklaapalat kuumaan kermaan ja sekoita lusikalla tasaiseksi)
Kaada kakun pinnalle. 

Koristeet
Sokerimassasta läppäri, hiiri, kahvimuki, kirjat, kynä, kumi, ylioppilaslakki ja todistus.

1 kommentti:

  1. Oho! Oletpas hienon ja herkullisen näköisen kakun saanut aikaiseksi. Resepti pitää laittaakin kokeiluun, vaikka ihan vaan kesäpäivän makeaksi kakuksi kun ylioppilasjuhlat on tältä vuodelta vietetty.

    <3: karitakoolla.blogspot.fi

    VastaaPoista