Hyvää Runebergin päivää!
Mini Runebergin tortut
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl (140 g) fariinisokeria (vaahdota voi ja sokerit)
- 2 munaa (lisää yksitellen ja jatka vatkaamista)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl mantelijauhetta
- 1 dl piparin muruja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl kaardemummaa (sekoita kuivat aineet)
- 1½ dl vispikermaa (lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan, laita taikinaa minimuffinssivuokiin 2/3)
- paistonkestävää vadelmamarmeladia (paina jauhotetulla sormella kuoppa ja laita siihen marmeladia)
Paista minimuffinssivuoissa 175 C n. 15 min.
Konjakkivesi
- 4 rkl kiehuvaa vettä
- 2 rkl sokeria
- 4 rkl konjakkia (sekoita kaikki aineet)
Pidä tortut vuoissa ja kostuta pinta konjakkivedellä pullasudilla. Anna kostua seuraavaan päivään ja irroita vasta sitten.
Koristelu
- vadelmamarmaladia (lisää tortun keskelle)
- tomusokeria
- vanijasokeria
- vettä (sekoita sokeria ja vesi ja pursota marmeladin ympärille)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti