5.2.2016

Mini runebergin tortut

Kaikkea pientä on kiva napsia ja siksi tein Runebergin tortut minikoossa. Aina ei jaksa syödä oikean kokoista Runebergin torttua ja korkean tortun puolittaminen on vähän huojuvaa touhua. Näitä pieniä kyllä jaksaa yhden, jos toisenkin. Kostutin konjakkivedellä, mutta yllättävän vähän se maistuu. Tykkäsin tästä Valion ohjeesta.

Hyvää Runebergin päivää!






Mini Runebergin tortut

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl (140 g) fariinisokeria (vaahdota voi ja sokerit)
  • 2 munaa (lisää yksitellen ja jatka vatkaamista)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl mantelijauhetta
  • 1 dl piparin muruja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kaardemummaa (sekoita kuivat aineet)
  • 1½ dl vispikermaa (lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan, laita taikinaa minimuffinssivuokiin 2/3)
  • paistonkestävää vadelmamarmeladia (paina jauhotetulla sormella kuoppa ja laita siihen marmeladia)
Paista minimuffinssivuoissa 175 C n. 15 min. 

Konjakkivesi
  • 4 rkl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl sokeria 
  • 4 rkl konjakkia (sekoita kaikki aineet)
Pidä tortut vuoissa ja kostuta pinta konjakkivedellä pullasudilla. Anna kostua seuraavaan päivään ja irroita vasta sitten.

Koristelu
  • vadelmamarmaladia (lisää tortun keskelle)
  • tomusokeria
  • vanijasokeria
  • vettä (sekoita sokeria ja vesi ja pursota marmeladin ympärille)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti