Terveellistä ja hyvää. Lämmintä ja pehmeää. Usein tulee tehtyä ja ja taas tein.
Porkkana-pinaatti-pellavasämpylät
- jämäkaurapuuroa, jossa on myös pellavansiemeniä
 - 150 g pakastepinaattia
 - 150 g hienoa porkkanaraastetta (sekoita pinaatti ja porkkana puuron sekaan lämpiämään)
 - 1 dl pellavarouhetta
 - 1 dl ruisleseitä
 - 1 dl ruisjauhoja
 - 2 pss kuivahiivaa (sekoita kuivahiiva pellavarouheeseen ja jauhoihin)
 - 9 dl vettä (kuumenna 42 C)
 - 3 tl suolaa
 - 4 rkl sokeria (lisää kuumaan veteen suola, sokeri ja hiiva-jauhoseos sekä puuro-pinaatti-porkkanaseos)
 - n. 10 dl sämpyläjauhoja
 - n. 11 dl vehnäjauhoja (lisää jauhot taikinaan samalla vaivaten)
 - 160 g pehmeää voita (lisää pehmeäksi sulatettu voi)
 
Kohota taikinaa puolisen tuntia, leivo sämpylöiksi ja kohota vielä toisen kerran. Paista 225 C 15-18 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti