Terveellistä ja hyvää. Lämmintä ja pehmeää. Usein tulee tehtyä ja ja taas tein.
Porkkana-pinaatti-pellavasämpylät
- jämäkaurapuuroa, jossa on myös pellavansiemeniä
- 150 g pakastepinaattia
- 150 g hienoa porkkanaraastetta (sekoita pinaatti ja porkkana puuron sekaan lämpiämään)
- 1 dl pellavarouhetta
- 1 dl ruisleseitä
- 1 dl ruisjauhoja
- 2 pss kuivahiivaa (sekoita kuivahiiva pellavarouheeseen ja jauhoihin)
- 9 dl vettä (kuumenna 42 C)
- 3 tl suolaa
- 4 rkl sokeria (lisää kuumaan veteen suola, sokeri ja hiiva-jauhoseos sekä puuro-pinaatti-porkkanaseos)
- n. 10 dl sämpyläjauhoja
- n. 11 dl vehnäjauhoja (lisää jauhot taikinaan samalla vaivaten)
- 160 g pehmeää voita (lisää pehmeäksi sulatettu voi)
Kohota taikinaa puolisen tuntia, leivo sämpylöiksi ja kohota vielä toisen kerran. Paista 225 C 15-18 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti