28.12.2017

Porkkana-pinaatti-pellavasämpylät

Porkkanaa ja pinaattia. Pellavaa ja ruista. No, on sämpylä- ja vehnäjauhojakin.
Terveellistä ja hyvää. Lämmintä ja pehmeää. Usein tulee tehtyä ja ja taas tein.





Porkkana-pinaatti-pellavasämpylät
  • jämäkaurapuuroa, jossa on myös pellavansiemeniä
  • 150 g pakastepinaattia
  • 150 g hienoa porkkanaraastetta (sekoita pinaatti ja porkkana puuron sekaan lämpiämään)
  • 1 dl pellavarouhetta
  • 1 dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja 
  • 2 pss kuivahiivaa (sekoita kuivahiiva pellavarouheeseen ja jauhoihin)
  • 9 dl vettä (kuumenna 42 C)
  • 3 tl suolaa
  • 4 rkl sokeria (lisää kuumaan veteen suola, sokeri ja hiiva-jauhoseos sekä puuro-pinaatti-porkkanaseos)
  • n. 10 dl sämpyläjauhoja
  • n. 11 dl vehnäjauhoja (lisää jauhot taikinaan samalla vaivaten)
  • 160 g pehmeää voita (lisää pehmeäksi sulatettu voi)
Kohota taikinaa puolisen tuntia, leivo sämpylöiksi ja kohota vielä toisen kerran. Paista 225 C 15-18 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti