17.12.2016

Pinaatti-fetapasteijat

Rahkavoitaikinaan pinaatti-fetatäytettä. Leivoin ensin perinteisten paisteijoiden muotoon, mutta kun aukesivat vähän saumasta, vaihdoin avonaisiksi ympyröiksi. Nyt täyte on reilusti näkyvissä ja iloisemman värisiäkin ovat kuin pelkkä taikinapinta.

Maku on tosi hyvä! Valkosipuli ja taikinan tummaksi paistunut pohja antavat lisäpotkua. Taikina on sama kuin vasta tehdyissä tortuissa.





Painoin pienemmällä muotilla kunnon uran, jotta taikina hoksaa kohota reunoilta enemmän kuin täytteen alta.


Pinaatti-fetapasteijat

Rahkavoitaikina
  • 500 g voita
  • 500 g maitorahkaa (vatkaa voi ja rahka yleiskoneessa)
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (yhdistä jauhot ja lisää nopeasti sekoittaen taikinaan)
Laita taikina jääkaappiin kovettumaan yöksi.

Kaulitse taikina pitkäksi ja taita kolmeen osaan. Toista kaulitseminen ja taittaminen niin monta kertaa kuin jaksat. Ssitä lehtevämpi, mitä enemmän jaksat. 

Pinaatti-fetatäyte
  • 200 g pakastepinaattia (sulata ja valuta neste pois siivilän läpi)
  • 200 g Apetina "feta"kuutiojuustoa (murustele feta pinaatin sekaan)
  • 3 pientä valkosipulin kynttä (purista valkosipulipuristimella ja kuullota voissa paistinpannulla)
  • 100 g aurinkokuivattu tomatti -tuorejuustoa
  • mustapippuria (sekoita kaikki aineet)
Leivo pasteijoiksi tai avonaisiksi ympyröiksi. Paista 225 C 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti