11.12.2016

Porkkanaleivokset

Mehevä, mausteinen pohja ja makea, pehmeä kuorrutus. Kestää hyvin pakastamisen kuorrutteenkin kanssa.







Porkkanaleivokset (n. 40 kpl)

Pohja
  • 200 g voita
  • 210 g (3 dl) fariinisokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 250 g (4 dl) hienoa porkkanaraastetta
Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 180 C. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Täyte ja kuorrutus
  • 500 g mascarpone-juustoa
  • 5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita juusto ja sokerit)
Leikkaa puoliksi. Laita puolet täytteestä levyjen väliin ja puolet pinnalle. Koristeeksi mantelirouhetta. Leikkaa palasiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti