16.12.2016

Puolukkamarmeladit

Maistuu Kettu-karkeilta!

Puolukka kuulostaa väkevältä, mutta näissä on niin paljjon sokeria, että väkevyys unohtuu. Keitin pakastepuolukoita pienessä vesimäärässä ja siivilöin mehuksi. Vettä sen verran, että mehu oli sopivan makuista. Väriainetta voi lisätä, jos mehu on vaaleaa, mutta näihin sitä ei tarvittu.

Kotivinkin ohjeessa neuvottiin kaatamaan kelmulla vuorattuun vuokaan, mutta minä laitoin leivinpaperin päälle, koska kuuman nesteen kaataminen muovikelmun päälle tuntui hurjalta. Hyvin irtosi leivinpaperistakin.

Agar-jauhetta etsin ensin ruokakaupasta, mutta siellä sitä ei ollut. Apteekista löytyi. Myöhemmin huomasin että leivontarvikekaupassa olisi ollut halvemmalla.

Makeaa joulua!








Puolukkamarmeladi
  • 3 dl vahvaa marjamehua
  • 2 dl vettä
  • 6 dl sokeria (kuumenna mehu, vesi ja sokeri kattilassa)
  • 2 rkl agar-jauhetta (sirottele hyydytysjauhe kuumaan nesteeseen ja sekoita, keitä 2 minuuttia)
Kaada laakeaan astiaan (n. 20 x 30 cm) leivinpaperin päälle. Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Leikkaa hyytynyt marmeladi pieniksi kuutioiksi. Anna palojen kuivua vielä vuorokausi.

Pinnalle 
  • erikoishienoa sokeria (Siro)
Pyörittele palat sokerissa. Säilytä huoneenlämmössä ja kosteudelta suojassa.

Ohje Kotivinkistä

2 kommenttia: