7.1.2018

Inttikakku

Huomenna taas uusia alokkaita astuu armeijan riveihin. Opettelevat arvomerkkejä ja hiihtävät Kainuun tykkylumisissa metsissä. Kyllä siellä armeijassakin saa kakkua (hernekeittoa), kakkua (hernekeittoa). Ja on siellä ihan kivaa (tosi kivaa) ja saa sielläkin 20-vuotislahjoja (no ei muuten saa). Ei muuta kuin Aamuja! :)

Alokas nukkuu teltassa pitkän hiihtomatkan jälkeen. Iltapalaksi oli pakillinen nuotiolla lämmitettyä hernekeittoa.
Puputko lienee tuoneet 20 v.-synttärilahjan metsään?


Arvomerkit kiertävät koko kakun ympäri. Mitä ne nyt olikaan?



Ennen tomusokerilumisadetta

Tomusokerilumisateen jälkeen

Aamuja!

Hyvää yötä tähtitaivaan alla

Inttikakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista 175 C noin 40 minuuttia varmista kypsyys tikulla.

Täyte
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1½ prk (á 200 g) mansikkarahkaa 
  • sokeria
  • vaniljasokeria (lisää rahka ja sokerit kermavaahtoon)
Leikkaa kakku viiteen ohueen osaan eli täytettä tulee ohuesti neljään väliin. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja täytä kakku sinne ylösalaisin.
  • sitruunalimpparia (kostuta kerrokset)
  • 400 g vadelmahilloa (laita kaikkiin väleihin ohut kerros vadelmahilloa ja sen päälle rahka-kermaahtoa)
Kuorrutus
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vihreää elintarvikeväriä (lisää sokeri ja väri kermavaahtoon)
Levitä vihreä kermavaahto kakun reunoilla ja lisää sokerimassasta tehdyt arvomerkit kakun ympärille.
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta kermavaahto sokerilla)
Pursota ja levitä kermavaahtoa kakun pinnalle lumeksi. Koristele sokerimassasta tehdyillä teltalla, kuusilla, pupuilla, nuotiolla, hernekeittopakilla, suksilla ja lahjapaketilla. Ja suklaalla pursotetulla  Aamuja! -tekstillä.

2 kommenttia: