Ohje alhaalla juuri sen kokoisena kuin alkuperäisessä ohjeessa oli. Itse tein mansikkakerroksen kaksinkertaisena ja aniskermakerroksen 1½-kertaisena. Riitti 24 kuoharilasiin.
Mansikkahyytelö hyytymässä vinoon |
Kerrospannacotta (12 kuoharilasillista tai 6 viinilasillista)
Mansikkakerros
- 2½ liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 375 g pakastemansikoita (sulata ja soseuta liemineen, kuumenna ½ dl soseesta ja liota siihen liivatteet, kaada takaisin soseen sekaan)
- 2 tl sokeria (mausta sokerilla)
Lusikoi mansikkasosetta vinossa olevaan lasiin. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Aniskermakerros
- 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 6 dl vispikermaa
- 6 dl täysmaitoa
- 2 rkl aniksen siemeniä (keitä varovasti kermaa, maitoa ja aniksia 10 minuuttia)
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria (lisää sokerit ja keitä vielä hetki, siivilöi anikset pois, lisää liotetut liivatteet)
Jäähdytä haaleaksi vesihauteessa. Kaada aniskermaa mansikkakerroksen päälle ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia. Koristele vadelmalla.
Ovat kyllä todella kauniita! 😍
VastaaPoista:)
VastaaPoista