Lauantaina 6 pizzaa ja mangorahkaa.
Reipasta alkavaa viikkoa!
Jauheliha- ja juustokastiketta |
Perinteinen jauhelihalasagne |
Perinteinen jauhelihalasagne
Jauhelihakastike
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä (paista jauheliha ja sipulit voissa)
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl oreganoa (lisää loput aineet ja anna kiehua hiljalleen)
Juustokastike
- 50 g voita (sulata voi kattilassa)
- 1 dl vehnäjauhoja (sekoita jauhot voisulaan)
- 1 l punaista maitoa (lisää maito ja sekoita hiljalleen keitellen, niin kauan että sakenee)
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- muskottipähkinää
- 150 g punaleimaemmental-juustoa (lisää mausteet ja juustoraaste)
- lasagnelevyjä
Voitele vuoka ja kasaa lasagne sinne tässä järjestyksessä: jauhelihakastike, levyt, jauhelihakastike, juustokastike, levyt, jauhelihakastike, juustokastike, levyt, jauhelihakastike, juustokastike, levyt ja juustokastike.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 C 40 minuuttia, anna vetäytyä kannen alla 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Pestokanalasagnea |
Pestokanalasagne
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä (pilko sipulit ja kuullota voissa)
- 450 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita (lisää kanat pannulle ja paista kypsiksi)
Juustokastike
- 3 rkl margariinia (sulata voi kattilassa)
- 3/4 dl vehnäjauhoja (sekoita jauhot voisulaan)
- 8 dl maitoa (lisää maito ja sekoita)
- 200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
- 1 prk (190 g) punaista pestoa
- ½ tl mustapippuria
- ripaus suolaa (lisää tuorejuusto, pesto ja mausteet)
- 9-12 lasagnelevyä
Voitele vuoka ja kasaa lasagne tässä järjestyksessä: kastike, levyt, kastike, kanat, levyt, kastike, kanat, levyt, kastike, kanat, levyt, kastike. Paista 200 C 45 minuuttia ja anna hautua kannen alla 10 minuttia.
Leipäjuustojälkkäri
- leipäjuustoa (leikkaa paloiksi ja laita matalaan vuokaan)
- vaniljakastiketta (kaada kastiketta vuokaan ja kuumenna mikrossa)
- lakkahilloa (lisää hilloa palojen päälle)
Paremman makuista, kuin näköistä :) Palasen voisi leikata myös sydämen muotoisiksi.
Matkalla uuniin |
Uunista ulos ja heti syöntiin |
Ohje täällä.
Tein kaksikertaisen määrän ja lisäsin taikinaan myös ruisjauhoja. Täytevaihtoehtoina oli jauhelihaa, kinkkua, pepperonia, pizzajuustoa, punaleimaemmental-juustoa, mozzarellaa, fetaa, tomaattia, tuoreita herkkusieniä, paprikaa, oliivia, punasipulia. Pinnalle rucolaa ja oreganoa. Kuusi pizzaa paistui kahdessa erässä eli kolme kerrallaan kiertoilmauunissa.
Mangorahka
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (á 250 g maitorahkaa)
- 2 prk mangopilttiä
- sokeria (lisää rahka, piltti ja sokeri kermavaahtoon ja sekoita)
Annostele laseihin ja koristele appelsiinin palasilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti