10.11.2014

Mustikkasuklaakakku

Koko Suomi leipoo -sarjan ensimmäisellä kaudella Hanna teki tämän kakun ja tuomarit ylistivät sitä. Pitkään on tehnyt mieli kokeilla, nyt vihdoin tein sen. Ja oli oikeasti tosi hyvää. Mustikka ja suklaa sopivat hyvin yhteen. Sitä en vaan mitenkään ymmärrä, että miten Hanna ehti tämän tekemään parissa tunnissa siinä ohjelmassa! Kakkupohja, hillo ja mousse pitäisi ehtiä jäähtyäkin... Itse kun teen kakun aina kolmena iltana - yhtenä paistaminen, toisena täyttäminen ja kolmantena kuorruttaminen.





Pohja
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
  • 1 dl sokeria
  • 5 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/3 dl kaakaojauhetta
  • 1/3 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
  • 5 valkuaista
  • ½ dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
  • paista 175 C noin tunti, vuoan halkaisija 22 cm
Mustikkahillo
  • 550 g mustikoita
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 3/4 dl hillosokeria
  • keitä kunnes sakenee ja laita jäähtymään
Suklaamousse
  • 4 dl vispikermaa
  • 3 keltuaista (sekoita kerma ja keltuaiset kattilassa, kuumenna varovasti kunnes saostuu)
  • 260 g maitosuklaata (lisää sulatettu suklaa kuumaan seokseen)
  • 100 g voita (lisää voi pienissä erissä samalla sekoittaen, laita kylmään jäähtymään ja anna jäähtyä täysin kylmäksi. Vatkaa vaahdoksi.)
  • 2 dl vispikermaa (Jatka moussen vatkaamista ja lisää vispikermaa pienissä erissä koko ajan vatkaten)
  • Ota syrjään 1/3 osa kuorruttamista vasten!
Kostutus 
  • 2 dl maitoa
  • 3 tl vaniljasokeria
Leikkaa kakku neljään osaan. Kelmu vuoan pohjalle ja täytä kakku sinne nurinpäin. Kansi, kostutus, mustikkahilloa, suklaamoussea. Tee näin vielä kaksi kertaa.

Kuorrutus
Päällystä kakku suklaamoussella, jota otettiin syrjään 1/3.

Suklaakuorrute
  • ½ dl vispikermaa
  • 150 g maitosuklaata (kuumenna kerma ja lisää suklaapalat, sekoita tasaiseksi)
  • 1 rkl voita (lisää voi ja sekoita, anna hetki jäähtyä ja kaada sitten kakun päälle)
Koristeeksi mustikoita.

4 kommenttia:

  1. Mäkin olen monesti miettinyt tuota aika juttua! :D voisi joskus koittaa haastaa itsensä ja kokeilisi leipoa jonkun ohjelman kakun ja saada se esille kyseisessä ajassa :D

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi kokeilla joo, mutta leppoisaa leipomista se ei olisi ;D Ohjelmaan se antaa lisäjännitystä, niin kuin myös teltan kuumuus ja kosteus ;D Omassa keittiössä kaikki on helpompaa :)

      Poista
  2. Pohjaan laitetaan kaakaojauhetta 1/3 desilitraa ? Vai päättelenkö väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan oikein päättelit! Hyvä huomio, kiitos, nyt korjattu reseptiinkin.

      Poista