30.11.2014

Bebet

Uusia vuokia! Heti testaamaan. Helppo tehdä etukäteen, koska kestävät hyvin pakastamisen.

Piente vuokien voitelu on näpertelyä, mutta voiteleminen ei ole kovin tarkkaa, koska paistetut pohjat irtosivat helposti.

Monessa ohjeessa neuvottiin tekemään pallo ja taputtelemaan sen vuoan pohjalle ja reunoille. Minusta pajon helpommalla pääsee kaulitsemalla ja ottamalla vuoalla palasen.

Tai voi palan leikata vähän isommallakin muotilla ja leikata vuoan yli tulevat osat pois.

Täytteet sisällä. Tasoittelin vielä veitsellä.






Pohjataikina
  • 200 g margariinia
  • 1½ dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää muna vatkaten)
  • 4½ dl vehnäjauhoja (lisää jauhot)
  • paista 175 C 10 minuuttia
Täyte
  • 3½ rkl sokeria
  • 4 tl perunajauhoja
  • 1 3/4 dl vispikermaa
  • 2 keltuaista (Sekoita sokeri, perunajauhot, kerma ja keltuaiset kattilassa ja anna kiehahtaa. Jäähdytä.)
  • 175 g voita
  • 3 tl vaniljasokeria (vatkaa voi ja vaniljasokeri ja lisää sitten jäähtynyt kiisseli siihen)
Kuorrute
  • 4 dl tomusokeria
  • vettä (lisää tomusokeriin vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes on sopivan paksuista)
  • elintarvikeväriä
  • nonparelleja
Ohje Valion ja Kinuskikissan sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Mistä löysit vuoat? Olen yrittänyt etsiä tuollaisia, mutta ei ole vielä tullut vastaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tulivat vastaan Kuopion Sokoksella ja sattuivat vielä olemaan poistomyynnissä. En kyllä muista enää merkkiä. Nettikauposta löytyy vastaavia http://www.ullanunelma.fi/leivosvuoat-tartalettivuoat_55_cm
      tai http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/626270

      Poista