22.11.2015

Lohipiirakat

"Teepä lohipiirakoita. Pekka Heikkisestä juurella tehtyä ruistaikinaa ja päälle lohta." Kiitos vinkistä Eija! Nyt ne on tehty ja tosi hyviä tuli. Pitää tehdä lisääkin. Lohipiirakoita tai pieniä lohiavokukkoja - kumpikin nimi käy.





Lohipiirakat (40 kpl)
  • 800 g ruistaikinaa (Leipomo & kondiittoriliike Pekka Heikkinen & kumpp.)
  • 1200 g lohta pieninä kuutioina
  • suolaa
  • sitruunapippuria (lisää suola ja sitruunapippuri loheen)
  • voita (sulata ja voitele valmiit piirakat)
Kaulitse taikina ja ota 10 cm ympyröitä. Täytä lohipalasilla, joihin on ripoteltu suolaa ja sitruunapippuria. Rypytä pyöreiksi. Paista 250 C noin 18 minuuttia. Voitele voisulalla ja anna hautua liinan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti