Paloista tuli pieniä (3 x 2,5 cm) ja korkeita (5 cm), joten nyt saa kyllä jännittää, että pysyvätkö pystyssä tarjoiltaessa. Varovasti pakastimeen - leivokset ja peukut pystyssä. Ensi kerralla teen puolukkatäytettä 2/3 ja vaniljatäytettä ½.
Puolukkaleivokset
Ruispohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 3/4 dl hienoja ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 C 7 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa sokeroidulle leivinpaperilla ja poista paistossa ollut paperi.
Puolukkatäyte
- 15 liivatelehteä (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia)
- 6 dl vispikermaa (vaahdota)
- 360 g puolukoita (sulata ja soseuta sauvasekoittimella)
- 3 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- 2 dl sokeria (lisää puolukkasose, rahka ja sokeri kermavaahtoon)
- ½ dl puolukkatiivistemehua (kuumenna ja sulata liivatteet mehuun, kaada ohuena nauha täytteeseen samalla sekoittaen)
Paina metallinen reunus pohjan päälle mahdollisimman reunaan. Kaada vuoan sisälle puolukkatäyte, tasoita ja anna hyytyä tunti.
- 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia)
- 2 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Ota ½ dl erikseen liivatteita varten ja vaahdota. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta ja sulata siihen liivatteet, kaada ohuea nauhana vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen samalla sekoittaen)
Kaada hyytyneen puolukkatäytteen päälle ja anna hyytyä tunti.
Puolukkamehupinta
- 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia)
- 3 dl puolukkamehutiivistettä
- 1 dl vettä (sekoita mehu ja vesi, ota pieni tilkka kahvikupin pohjalle, kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana mehun sekaan)
Kaada hyytyneen vaniljatäytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Leikkaa pieniksi palasiksi ja koristele sulatetulla valkosuklaalla ja puolukoilla.
Upeata! Näitä kyllä teen.
VastaaPoistaKiva kuulla :)
Poista