Vadelmasuklaatäytekakku
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä sydänvuoassa 175 C noin 40 minuuttia.
Täyte
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria (lisää juusto ja sokerit)
- 140 g Daim-patukkaa (rouhi veitsellä ja lisää täytteeseen)
Leikkaa kakkuun kolme väliä. Kostutus sitruunalimpparilla. Väleihin vadelmahilloa ja täytettä.
Suklaakuorrutus
- 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois levyltä)
- 150 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi)
Kaada kakun päälle ja levitä veitsellä reunoille. Koristeeksi vadelmia ja suklaakoristeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti