10.11.2015

Ylioppilaslakkipikkuleivät







Ylioppilaslakkipikkuleivät (130 kpl)

Taikina
  • 400 g margariinia
  • 2½ dl sokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 2 munaa (lisää yksitellen, vatkaten)
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Jaa taikina kahtia. Toinen osa on valmis vaalea taikina ja toinen tumma, kun lisää siihen kaakaojauhetta ja mustaa elintarvikeväriä. Anna kovettua jääkaapissa, niin on helpompi leipoa.

Ota vaaleasta taikinasta pyöreitä (halkaisija 3,5 cm) ja tummasta myös mutta kaulitse ympyröitä pidemmiksi, jotta lippa näkyy lakin alta. Paista 185 C n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus
  • 3 levyä valkosuklaata
  • 1 levy maitosuklaata
  • 130 kultahelmeä
Sulata valkosuklaa ja dippaa vaaleiden pikkuleipien pinta siinä. Sulata levy kerrallaan, ettei ehdi jähmettyä. Kiinnitä yläosa alaosaan sulatetulla maitosuklaalla. Kiinnitä kultainen helmi lyyraksi valkosuklaatipalla.

Kestää pakastamisen, mutta vain yhdessä kerroksessa, ei kannata laittaa päällekäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti