7.11.2015

Porkkanaleivokset

Tein ohuen pohjan uunipellillä, leikkasin kahtia ja täytin. Samalla ohjeella voisi tehdä paksumman ja vain kuorruttaa niin kuin täällä.





Porkkanaleivokset

Pohja
  • 200 g margariinia
  • 210 g (3 dl) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet)
  • 250 g (4 dl) hienoksi raastettua porkkanaa (lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste vuorotellen)
Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 180 C. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Kuorrutus
  • 500 g mascarpone-juustoa
  • 5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita aineet)
  • mantelirouhetta
Leikkaa pohja kahtia. Laita puolet kuorrutteesta pohjalevyjen väliin. Pinnalle loput kuorrutteesta ja ripottele vielä mantelirouhetta pintaan. 
Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa palasiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti