29.10.2016

Hämähäkkikakku

Ikean metallinen leivontakulho käy hyvin myös paistamiseen, sillä saa näppärästi pyöreän kakun. Muoto säilyy täysin pyöreänä, kun kakun täyttää siihen samaan vuokaan. Korkeimmassa kohdassa on kuusi kerrosta. Pitkillä suklaajaloilla kakku muuttuu halloweenhämähäkiksi.










Hämähäkkitäytekakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dll sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Voitele ja mannaryynitä Ikean pyöreä metallikulho (halkaisija 20 cm). Paista 175 C vajaa 50 minuuttia. Varmista kypsyys.

Mansikkavadelmatäyte
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 5 dl pakastemansikoita
  • 5 dl pakastevadelmia (sulata marjat, valuta neste pois ja soseuta sauvaskoittimella)
  • 4 vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) mansikkarahkaa
  • 1 dl sokeria (lisää kermavaahtoon rahka, marjasose ja sokeri)
  • ½ dl marjojen lientä (kuumenna, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Leikkaa kakkupohja kuuteen osaa. Kasaa kakku ylösalaisin kelmulla vuorattuun Iken kulhoon, Kostutus sitruunalimpparilla, täytettä viiteen väliin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Yhden aikaisemmin tehdyn muffinssin halkaisin kolmeen osaan ja täytin samalla täytteellä.

Kuorrutus
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • kaakaojauhetta
  • sokeria
  • vaniljasokeria (lisää kaakao ja sokerit)
Levitä kerma kakun ja muffinssin päälle.

Jalat
Pursota sulatetusta tummasta suklaasta jalat leivinpaperin päälle. Siirrä kovettumisen jälkeen eli seuraavana päivänä paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti