Kolmen suklaan juustokakkua oli vielä vähän jäljellä ja sai aikamoisen makuyhdistelmän, kun otti yhtä aikaa kolmen suklaan kakkua ja kolmen punaisen marjan kakkua. Suklaata ja raikasta - nam!
Mansikoista ja vadelmista meni nämä kaikki, punaherukoista puolet. |
Jokaiseen väliin kaksi kupillista täytettä. |
Vadelmat vielä jäisiä |
Vadelmat jo sulaneet ja puoli kakkua syöty |
Punaisten marjojen kakku
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Paista 175 C noin 45 minuuttia kunnes kypsä.
Täyte
- 5½ liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 5 dl pakastevadelmia
- 5 dl pakastemansikoita
- 2 dl punaherukoita (sulata marjat, valuta neste pois ja soseuta sauvasekoittimella)
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 2 prk (á 200 g) mansikkarahkaa
- 1 dl sokeri lisää kermavaahtoon rahka, marjasose ja sokeri)
- ½ dl marjojen lientä (kuumenna, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kasaa kakku ylösalaisin kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostutus sitruunalimparilla ja täytettä kolmeen väliin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutus
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria (mauste sokereilla)
Levitä kermavaahto kakun päälle ja laita pinnalle runsaasti vadelmia (200 g).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti