12.10.2016

Suklaasuukot

Ohje näytti niin mielenkiintoiselta, että pakkohan se oli testata. Uskomatonta, mutta totta, kyllähän nämä suklaapusuilta maistuvat. Rapsahtava suklaa, pehmeä täyte ja tukeva keksipohja. Täytteenä marenkiin sekoitettua sokerilientä. Mausteena hiukan pikakahvijauhetta, joten näistä tuli mokkasuklaasuukkoja.











Suklaasuukot

Marenkitäyte
  • 5 valkuaista
  • 2 rkl Siro erikoishienoa sokeria (vatkaa vaahdoksi)
Sokeriliemi
  • 3/4 dl vettä
  • 2½ dl Siro erikoishienoa sokeri
  • 1 dl (140 g) glukoosisiirappia
  • 2 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
Keitä vettä, sokeria ja siirappia, kunnes lämpötila on 116 C (mittaa mittarilla). Sulata kuumaan nesteeseen liivatteet. Kaada kuuma seos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla sekoittaen. Vatkaa niin kauan että täyte jäähtyy.

Maustaminen
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 1 tl pikakahvijauhetta (mausta sokerilla ja kahvilla)
Pursottaminen ja paistaminen
  • 25 Mariekeksiä
Pursota täytettä Mariekeksien päälle. Paista 175 C 7 minuuttia ja anna jäähtyä.
Huom! Paistaminen ei ole pakollista, Jos et paista, pidä pursotettuja suukkoja 2 tuntia huoneenlämmössä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus
  • 400 g suklaata
Sulata suklaa ja dippaa suukot pohjaa myöten. Anna kovettua jääkaapissa. Tai pakastimessa niin kuin me tehtiin, kun ei maltettu odottaa.

Ohje DanSukkerilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti