8.10.2016

Mifu-piirakka

Mitähän laittaisi kasvispiirakkaan tällä kertaa? Kauppoihinhan on juuri tullut uudet Mifut! Paistettavat raejuustot kolmella eri maulla ja testasin nyt Välimeren tomaattia. Ai että miltäkö maistuu? En tiedä, koska piirakka lähtee tyttöjen mökkiviikonloppuun. Mukavaa viikonloppua!


Tummasta vaaleaan: pellavarouhe, ruislese, ruisjauho, vehnäjauho ja voi


Sipuli, Mifu ja parsakaali paistumassa
Uijui, paprika melkein unohtui




Mifu-piirakka

Pellavaruispohja
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja (sekoita jauhot)
  • 200 g voita (sekoita jauhot ja voi taikinaksi)
  • ½ dl kylmää vettä (lisää vesi)
Kaulitse hyvin jauhotetulla pyödällä ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Leikkaa taikinapyörällä ylimääräiset reunat pois.

Täyte
  • 1 sipuli (paloittele)
  • 200 g parsakaalia
  • 1 prk (330 g) Mifu Välimeren tomaatti paistettava ruokarae (paista sipuli, parsakaali ja Mifu öljyssä paistinpannulla)
  • rucolaa (leikkaa pieniksi paloiksi)
  • ½ paprikaa (kuutioi)
  • 175 g Mozzarellajuustoraastetta
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa (lisää paistettujen sekaan rucola, paprika, juusto ja mausteet)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 50 g ruohosipulituorejuustoa (sekoita munat, kerma ja tuorejuusto ja sekoita täytteeseen, kaada pohjan päälle)
  • kirsikkatomaatteja (puolita ja laita pinnalle)
Paista 200 C reilu puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti