Rapea keksipohja ja pehmeä, jouluinen täyte. Päällimmäisenä maistuu kaneli.
Kurpitsa-rahkapiirakka
Kurpitsasose
Leikkaa kurpitsalta hattu pois ja poista siemenet. Leikkaa ja koverra hedelmälihaa kurpitsan sisältä. Leikkaa silmät ja suu. Ohjeen mukaan kurpitsaa tarvittiin 400 g, mutta minun kurpitsasta sain sitä kasaan vain 300 g. Hyvin riitti silti. Paista paloja uunissa 225 C 20-25 minuuttia tai kunnes kypsiä eli pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.
Pohja
- 250 g Bastogne-keksejä (murskaa yleiskoneessa)
- 100 g voita (sulata ja sekoita keksimuruihin)
Painele irtopohjavuokaan (22 cm) leivinpaperin päälle.
- 300-400 g kurpitsasosetta
- 1 prk (á 250 g) maitorahkaa
- 3 munaa
- 1½ dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kaardemummaa
Kuorrutus
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- 2 rkl tomusokeria
- 2 rkl vaahterasiirappia
- ½ dl pekaanipähkinöitä
- 1 tl kanelia
Ohje Kodin Kuvalehdestä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti