30.10.2016

Kurpitsa-rahkapiirakka

Ihan oikeasta kurpitsasta tehtyä kurpitsapiirakkaa. Lehden ohjeessa luki kurpitsasose, jota kuulemma saa valmiina kaupasta. No ei muuten saanut. Tein siis itse ja sain samalla hauskan koristeen. Kurpitsan palat kypsyivät uunissa ja sauvasekoitin teki soseeksi.

Rapea keksipohja ja pehmeä, jouluinen täyte. Päällimmäisenä maistuu kaneli.









Kurpitsa-rahkapiirakka

Kurpitsasose
Leikkaa kurpitsalta hattu pois ja poista siemenet. Leikkaa ja koverra hedelmälihaa kurpitsan sisältä. Leikkaa silmät ja suu. Ohjeen mukaan kurpitsaa tarvittiin 400 g, mutta minun kurpitsasta sain sitä kasaan vain 300 g. Hyvin riitti silti. Paista paloja uunissa 225 C 20-25 minuuttia tai kunnes kypsiä eli pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.

Pohja
  • 250 g Bastogne-keksejä (murskaa yleiskoneessa)
  • 100 g  voita (sulata ja sekoita keksimuruihin)

Painele irtopohjavuokaan (22 cm) leivinpaperin päälle.

Täyte
  • 300-400 g kurpitsasosetta
  • 1 prk (á 250 g) maitorahkaa
  • 3 munaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kaardemummaa
Sekoita kaikki aineet, kaada pohjan päälle ja paista 175 C 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Kuorrutus
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • 2 rkl tomusokeria
Koristeet
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 1 tl kanelia
Ohje Kodin Kuvalehdestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti