7.10.2016

Poropiirakkaa pellavaruispohjalla

Murea pohja ja maistuva täyte. Tosi hyvä ja hävisi iltapalalla yhdeltä istumalta. Poroa on vain 120 g, mutta antaa silti voimakkaasti hyvää makua. Suosittelen lämpimästi!







Poropiirakka pellavaruispohjalla

Pellavaruispohja
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
  • 200 g voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleiskoneessa)
  • 1/4 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan, leikkaa ylimääräiset reunoilta taikinapyörällä.

Porotäyte
  • 1 sipuli (pilko ja kuullota voissa paistinpannulla)
  • 120 g  pororouhetta
  • 1 dl rucolaa pieninä palasina
  • 100 g raejuustoa
  • 175 g mozzarellajuustoa
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa (sekoita kaikki aineet)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 50 g ruohosipulituorejuustoa (sekoita nesteet ja lisää täytteeseen)
Kaada pohjan päälle ja paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti