23.12.2017

Appelsiinisuklaahyytelökakku

Suussa sulavaa ja suklaista, mutta appelsiinilla raikastettua.

Tein kolme pientä (16 cm) kakkua. Näitä on niin kätevä leikata valmiiksi paloiksi, ikään kuin leivoksiksi.


Kermavaahtoa, maitosuklaata, appelsiinituorejuustoa, appelsiinin mehua ja sokeria





Pipari-appelsiini-suklaahyytelökakku (1 iso tai 3 pientä)

Piparipohja
  • pipareita (murskaa yleiskoneessa)
  • margariinia (sulata ja sekoita pipareihin)
Pipareiden ja margariinin suhde on oikea, kun kaikki muruset kostuvat margariinista, tarkkoja määriä ei tullut mitattua. Painele irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Appelsiini-suklaatäyte
  • 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 5 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl sokeria (lisää juusto ja sokeri)
  • 400 g maitosuklaata (sulata ja lisää täytteseen)
  • 1 dl appelsiinista puristettua mehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteseen.
Kaada täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita vuoasta ja koristele appelsiinin palalla ja suklaakoristeella.

2 kommenttia:

  1. Tosi kauniita kakkupaloja, pienelläkin koristelulla saa ihmeitä aikaan! :)

    VastaaPoista