15.12.2017

Joululaatikot: bataatti ja punajuuri

Nyt on neljä joululaatikkoa pakastimessa odottamassa joulua. Perinteinen porkkanalaatikko, mausteinen lanttulaatikko, lempeä bataattilaatikko ja homejuustoinen punajuurilaatikko.

Otan nämä aaton aattona sulamaan ja paistan jouluaattona kaikki yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Uunituoreena joulupöytään.



Bataattilaatikko
  • 1 kg kuorittua ja paloiteltua bataattia (keitä kypsäksi, kaada vesi pois ja survo soseeksi)
  • 2 dl vispikermaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½ dl siirappia
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää (lisää kaikki aineet sekaan ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi)
Kaada voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja, tee lusikalla kuvioita. 
Pakasta tässä vaiheessa, jos teet tämän etukäteen. 
Ota aaton aattona sulamaan, lisää pinnalle voinokareita ja paista jouluaattona 175 C noin tunti.

Ohje Meillä kotona -sivuilta






Punajuurilaatikko
  • 1 kg punajuuria (kuorineen keitettyjä, kuorittuja ja karkeaksi raastettuja)
  • 150 g sinihomejuustoa (valmista murua tai murskaa palasta)
  • 1 prk (200 g) créme fraiche ranskankermaa
  • tarvittaessa hiukan suolaa (sekoita kaikki aineet)
Kaada voideltuun uuni vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja, tee lusikalla kuvioita.
Pakasta tässä vaiheessa, jos teet tämän etukäteen.
Ota aaton aattona sulamaan, lisää pinnalle voinokareita ja paista jouluaattona 175 C 30 minuuttia.

Porkkanalaatikko

Lanttulaatikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti