Useampi vaihekuva aikaisemmassa postauksessa.
Kohonnut taikina menossa vuokiin, joissa kohoaa vielä puoli tuntia |
Uuniin! |
- 1 l piimää (kuumenna kädenlämpöiseksi)
- 50 g hiivaa (murenna ja liota hiiva piimään)
- 2½ dl (350 g) siirappia
- 2 tl suolaa
- 3 dl kaljamaltaita
- 3 dl ruisleseitä
- 5 dl ruisjauhoja
- 7 dl vehnäjauhoja (lisää kaikki aineet)
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla 1½ tuntia.
Sekoita taikinaa ja kauho kahteen voideltuun leipävuokaan (á 1½ l).
Kohota vielä ½ tuntia.
Paista 175 C tunti, voitele siirappivedellä (yhtä paljon molempia) ja paista vielä tunti.
Jäähdytä ritilällä. Säilytä jääkaapissa.
Ohje ruoka.fi ja usealta sivulta löytyi sama ohje.
Ohje ruoka.fi ja usealta sivulta löytyi sama ohje.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti