16.12.2017

Saaristolaisleipä

Tästä on näköjään tullut perinne. Tummaa ja maukasta saaristolaisleipää jouluksi. Nyt saa maustua jääkaapissa jouluun asti.

Useampi vaihekuva aikaisemmassa postauksessa.


Kohonnut taikina menossa vuokiin, joissa kohoaa vielä puoli tuntia

Uuniin!


Saaristolaisleipä (2 kpl)
  • 1 l piimää (kuumenna kädenlämpöiseksi)
  • 50 g hiivaa (murenna ja liota hiiva piimään)
  • 2½ dl (350 g) siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl ruisleseitä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja (lisää kaikki aineet)
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla 1½ tuntia.
Sekoita taikinaa ja kauho kahteen voideltuun leipävuokaan (á 1½ l).
Kohota vielä ½ tuntia.
Paista 175 C tunti, voitele siirappivedellä (yhtä paljon molempia) ja paista vielä tunti. 
Jäähdytä ritilällä. Säilytä jääkaapissa.

Ohje ruoka.fi ja usealta sivulta löytyi sama ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti