Kostean kuohkeaa. Makua ja suutuntumaa.
Mukava kokeilla täysin vegaanista leipomista välillä. Jouluksi pakastimeen.
Viski-taatelikakku
- 150 g kuivattuja taateleita (soseuta yleiskoneessa)
- 2½ dl mantelirouhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet ja sekoita taatelisoseeseen)
- 2 dl kaurakermaa
- ½ dl viskiä (sekoita viski kaurakermaan)
- 125 g kasvimargariinia
- 70 g (1 dl) fariinisokeria
- 2 dl sokeria (vaahdota sokeria ja margariini toisessa kulhossa)
- 1 dl maustamatonta soijajogurtteja (lisää jogurtti sokeri-margariiniseokseen ja sitten lisää sinne kuivat aineet ja kerma-viskiseos muutamassa erässä)
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa reikävuoassa 175 C noin tunti.
Kuorrute
- 50 g kasvimargariinia (sulata voi kattilassa)
- 4 rkl kaurakermaa (lisää kerma kattilaan)
- 2 rkl sokeria (kuumenna sokeri paistannulla kullanruskeaksi ja lisää kattilaan, jos sokeri jähmettyy kattilassa, kuumenna ja sekoita kunnes sulaa uudelleen)
- 2½-3 dl tomusokeria (lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi, paksuksi, mutta valuvaksi seokseksi)
- 1 tl viskiä (mausta viskillä)
Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele heti manteleilla. Säilytä kakkua jääkaapissa. Kahvikakut ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti