14.12.2017

Viski-taatelikakku (vegaaninen)

Viskiä, taatelia ja mantelia. Ei kananmunaa, kermaa eikä voita.
Kostean kuohkeaa. Makua ja suutuntumaa.
Mukava kokeilla täysin vegaanista leipomista välillä. Jouluksi pakastimeen.











Viski-taatelikakku
  • 150 g kuivattuja taateleita (soseuta yleiskoneessa)
  • 2½ dl mantelirouhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 1 tl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet ja sekoita taatelisoseeseen)
  • 2 dl kaurakermaa
  • ½ dl viskiä (sekoita viski kaurakermaan)
  • 125 g kasvimargariinia
  • 70 g (1 dl) fariinisokeria
  • 2 dl sokeria (vaahdota sokeria ja margariini toisessa kulhossa)
  • 1 dl maustamatonta soijajogurtteja (lisää jogurtti sokeri-margariiniseokseen ja sitten lisää sinne kuivat aineet ja kerma-viskiseos muutamassa erässä)
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa reikävuoassa 175 C noin tunti.

Kuorrute
  • 50 g kasvimargariinia (sulata voi kattilassa)
  • 4 rkl kaurakermaa (lisää kerma kattilaan)
  • 2 rkl sokeria (kuumenna sokeri paistannulla kullanruskeaksi ja lisää kattilaan, jos sokeri jähmettyy kattilassa, kuumenna ja sekoita kunnes sulaa uudelleen)
  • 2½-3 dl tomusokeria (lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi, paksuksi, mutta valuvaksi seokseksi)
  • 1 tl viskiä (mausta viskillä)
Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele heti manteleilla. Säilytä kakkua jääkaapissa. Kahvikakut ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti