17.12.2017

Piparitortut

Tytär oli tehnyt näitä Kinuskikissan ohjeella, joten pitihän se minunkin kokeilla. Jännä yhdistelmä kovaa piparia ja pehmeää voitaikinaa.

Tein yhden kokeeksi toisinpäin eli voitaikina ulommaisena ja piparitaikina sisällä. Se oli paremman makuinen! Torttutaikina pääsi enemmän leviämään ja piparitaikina ja luumuhilloa olivat sisällä tortun täytteenä. Mutta näin tehtynä sydämen muoto häviää, kun voitaikina leviää.

Sydämellista joulua!


Suikale pipari- ja torttu taikinaa, ne päällekkäin, luumuhilloa, rullalle molemmista päistä, nipistys sydämeksi


Oikeassa ylänurkassa kokeilu toisinpäin eli torttutaikina uloimpana

Sydämellistä <3


Piparitortut (25 kpl)
  • 500 g piparitaikinaa
  • 5 levyä voitaikinaa
  • luumuhilloa
Jaa voitaikina levy pitkittäin viiteen osaan taiinapyörällä. 
Leikkaa piparitaikinasta samankokoisia suikaleita. 
Laita voitaikina piparitaikinan päälle. 
Pursota luumuhillosta kapea viiva torttutaikinan päälle. 
Rullaa molemmista reunoista kohti keskustaa. 
Purista tiukasti alaosasta, jotta saat piparitortusta sydämen muotoisen. 

Paista 200 C noin 15 minuuttia.


Tässä vielä minijoulutortut. Yksi torttupala leikattu neljään osaan.
Juuri sopivan kokoisia silloin kun on monenlaista syötävää, eikä halua täyttää vatsaansa isolla tortulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti