Inkivääri pilkotaan pieniksi paloiksi, keitetään vedessä ja sitten vielä uudestaan sokerissa. Pieniä, kirpeitä karkkeja. Inkivääri on oikea terveysruoka mm. flunssaan ja vatsaoireisiin. Ja miettikää se on pääraaka-aineena näissä karkeissa. No yhtä paljon on sokeriakin :D
Näitä kannattaa syödä pieninä paloina ja vähän kerrallaan, sen verran tujuja nämä ovat. Mutta hyviä! Onhan monet muutkin karkit esim. Turkinpippurit väkeviä.
Hauska idea myös joulun ruokalahjaksi. Kiitos Hanna kun tutustutit minut näihin :)
Terveellistä joulua!
Vedessä kiehumassa |
Sokerissa kiehumassa |
Sokerin seassa kuivumassa |
Karamellisoitu inkivääri
- 400 g tuoretta inkivääriä (kuori ja kuutioi ½-1 cm kokoisiksi kuutioiksi)
- 2 dl vettä (keitä inkiväärikuutioita vedessä kannen alla puolisen tuntia, kaada sitten vesi pois)
- n. 700 g sokeria (punnitse inkivääri ja laita takaisin kattilaan, lisää inkiväärin painon verran sokeria kattilaan)
- 1 dl vettä (lisää vesi kattilaan ja keitä kunnes sokeriliemi on kiehunut kuiviin)
Kaada sokeria kulhoon ja sekoita karamellisoidut inkiväärit sokeriin. Levitä leivinpaperin päälle kuivumaan. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Ohje Yle/Strömsö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti