Joulukakku
Suklaapiparkakkupohja
- 250 g vehnäjauhoja
- 360 g sokeria
- 80 g kaakaota
- 3 tl piparkakkumaustetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa (sekoita kuivat aineet)
- 2 dl kahvijogurttia
- 1½ dl öljyä
- 1½ dl kahvia
- 2 munaa (sekoita jogurtti, öljy, kahvi ja munat ja sekoita kuiviin aineisiin)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä kakkuvuoassa (20 cm) yli tunti, kunnes on kypsä. Kumoa kakku ja anna seisoa vuoan alla seuraavaan päivään.
Puolukkatäyte
- 2 liivatelehteä (liota kylmässä vedessä)
- 300 g puolukkahilloa
- 300 g tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria (sekoita hillo, juusto ja vaniljasokeri)
- tilkka vettä (kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
- 300 g valkosuklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
- 2 dl vispikermaa (vaahdota ja sekoita täytteeseen)
Leikkaa kakku viiteen osaa, täytettä tulee siis neljään väliin. Kasaa kakku ylösalaisin kelmutettuun vuokaan. Kostutus Baileys kermaliköörillä.
Kuorrutus
- 3 dl vispikermaa (vaahdota)
- vaniljasokeria
- sokeria (mausta sokerilla)
Levitä kermavaahto kakun päälle.
Koristeet
Tällä kertaa poikkeuksena koristeet, joista kaikkia ei syödä :D
- kuusen oksia
- kuivattuja appelsiinin viipaleita
- kanelitankoja
- tähtianista
- puolukoita
Ohje Koko Suomi leipoo: Riitan joulukakku vähän muokattuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti