Itsenäisyyspäivä alkoi jouluisesti suuren riisipuurokattilan äärellä. Punainen puolukkasoppa sopii minusta puuron kanssa jopa paremmin kuin perinteinen sekahedelmäsoppa. Suomenlippuakin yritettiinn nostaa mökin lipputankoon, mutta siinä ei ollutkaan narua. Suvun nuorimmat rakensivat sitten lipun legoista :) Lasketeltiin ja hiihdettiin, saunottiin ja uitiin hangessa. Syötiin jouluruokaa: mustikkaista vihersalaattia, rosollia & kermavaahtoa, saaristolaisleipää, hirvipaistia & kastiketta, perunoita sekä porkkana- ja lanttulaatikkoa.
Linnanjuhlia katsottiin pikkusuolaisten parissa kuoharin ja glögin kera
- cocktailpiirakoita ja munavoita
- porotuulihattuja
- lohitäytettä ruiskuppien ja saaristolaisleivän päällä
- juustoa, pipareita, suolaisia juustokeksejä, ruislastuja, viinirypäleitä, persimoneja, viikunoita, hilloja
Mukaaa pikkujouluaikaa!
Tein kahdenkokoisia: halkaisija 4 ja 5,5 cm. Pienemmät oli parempia. |
Kattaus kuin Suomenlippu! Valkoinen liina alla ja sininen kertakäyttökaitaliina ristinmuotoisesti päällä. Kuusenhavuja mökin pihalta. |
Suolaiset juustokeksit
- 150 g punaleimaemmentalraastetta
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa (sekoita juusto ja kuivat aineet)
- 100 g voita (lisää paloiteltu voi ja sekoita yleiskoneessa)
- 1 muna (lisää muna sekoita taikinaksi)
- (1-2 rkl kylmää vettä) (lisää tarvittaessa kylmää vettä, jos taikina on liian kovaa/muruista)
Anna taikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa. Kaulitse ohueksi levyksi ja ota muotilla (4 cm) keksejä. Tee haarukalla reikiä ja ripettele pinnalle sormisuolaa. Paista 180 C noin 10 minuuttia koosta riippuen.
Nauti juusto ja hillojen kanssa. Tai maistuvat ihan siltäänkin.
Ohje Beachhousekitchen
Hieno kattaus - hyvä idea!
VastaaPoistaKiitos :) Yksinkertaisella tavalla teemaan sopiva.
Poista