5.12.2019

Itsenäisyyspäivän kakut

Kahvi-suklaatäytekakussa on suklaata pohjassa, täytteessä ja kuorrutteessa.
Piparkakkujuustokakussa maistuu kaneli, neillikka ja irish cream sekä tietenkin pipari.
Marjakakussa on lakkatäyte ja mustikoita koristeina.

Kaikissa koristeena sinisiä macaroneja kinuski-suolatäytteellä, marenkeja ja suklaalla pursotettu Suomi Finland -teksti.

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Marjatäytekakku: sisällä lakkaa, lakkarahkaa ja kermavaahtoa, koristeena pari mustikkaa

Piparijuustokakku

Supersuklainen suklaatäytekakku




Piparijuustokakku

Pohja
  • 100 g pipareita (murskaa)
  • 50 g voita (sulata ja sekoita piparimurskaan. Paine irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle)
Täyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 1½ dl vispikermaa 
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista neilikkaa (keitä kanelitanko ja neilikoita kermassa 8 minuuttia, poista mausteet)
  • 1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa
  • 2 prk (á 200 g) Irish cream & coffee -rahkaa (sekoita täytteeseen juusto ja rahka)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • ½ dl sokeria (lisää kermavaahto ja sokeri)
  • tilkka vettä (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
  • 50 g pipareita murskaa
Kaada puolet täytteestä piparipohjan päälle, laita väliin piparimurskaa (mutta ei ihan reunoille) ja loput täytteestä päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään  tuntia.

Koristele macaronseilla, marengeilla, kanelitankolla, neilikoilla ja pipareilla. Tai kaakaojauheella ja kanelilla niin kuin alkuperäisessä Valion ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti