2.12.2019

Suklaakonvehdit: Mantelinougat ja Baileyskreemi

Kahdella eri tekniikalla täytettyjä suklaakonvehteja. Mantelinougaissa keitetään ensin täyte, annetaan kovettua levyksi ja leikataan paloiksi, jotka dipataan sulassa suklaassa. Baileyskreemikonvehdit tehdään muotteihin levittämällä sulaa suklaata muotin reunoille, täyttämällä ja peittämällä pohja taas sulalla suklaalla.

Aikaisempia joulumakeisia
Makeaa joulua!













Mantelinougatpalat

Nougattäyte

  • 2 valkuaista (vaahdota)
  • 1½ dl glukoosisiirappia
  • 3½ dl sokeria
  • 1 1/4 dl vettä (sekoita siirappi, sokeri ja vesi kattilassa, keitä kunnes on 150 C ja kaada sitten ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan sekoittaen ja jatka vielä pari minuuttia)
  • 50 g tummaa suklaa (sulata ja sekoita täytteeseen)
  • 1 dl mantelijauhetta (sekoita täytteeseen)
Levitä tahmea täyte leivinpaperin päälle matalaan vuokaan (15 x 25 cm) ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa pieniksi paloiksi, niitä voi muotoilla vielä sormilla.

Kuorrutus
  • n. 200 g maitosuklaata (sulata suklaa ja pinnaa nougatpalat siinä)
Koristeet
  • mantelirouhetta (ripottele heti dippauksen jälkeen pinnalle) tai
  • tummaa suklaata (sulata ja pursota kovettuneen suklaakuorrutteen pinnalle ohuita viivoja)
Säilytä jääkaapissa, mutta vähän ennen tarjoilua huoneenlämpöön, niin nougattäyte ehtii pehmentyä.





Baileys-kreemikonvehdit

Suklaapinta
  • 200 g tummaa suklaata (sulata ja levitä silikonikohvehtimuotin reunoille, helpointa täyttää kokonaan ja valuttaa ylimääräiset pois. Anna kovettua jääkaapissa.)
Täyte
  • 75 g voita
  • 1½ dl tomusokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • ½ dl Baileys Original Irish Creamia (lisää likööri ja sekoita hyvin)
Täytä suklaakupit ja anna kovettua jääkaapissa.

Suklaapohja
  • 100 g tummaa suklaata (sulata ja täytä kohventimuotit täyteen suklaalla. Anna kovettua jääkaapissa ja irroita sitten muotista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti