Aikaisempia joulumakeisia
- Baileys-suklaakonvehdit
- Turkinpippuri-suklaakonvehdit
- Puolukkamarmeladit
- Susupalat
- Daim-suklaa
- Kettukarkit
- Fudge
Makeaa joulua!
Mantelinougatpalat
Nougattäyte
- 2 valkuaista (vaahdota)
- 1½ dl glukoosisiirappia
- 3½ dl sokeria
- 1 1/4 dl vettä (sekoita siirappi, sokeri ja vesi kattilassa, keitä kunnes on 150 C ja kaada sitten ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan sekoittaen ja jatka vielä pari minuuttia)
- 50 g tummaa suklaa (sulata ja sekoita täytteeseen)
- 1 dl mantelijauhetta (sekoita täytteeseen)
Levitä tahmea täyte leivinpaperin päälle matalaan vuokaan (15 x 25 cm) ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa pieniksi paloiksi, niitä voi muotoilla vielä sormilla.
Kuorrutus
- n. 200 g maitosuklaata (sulata suklaa ja pinnaa nougatpalat siinä)
Koristeet
- mantelirouhetta (ripottele heti dippauksen jälkeen pinnalle) tai
- tummaa suklaata (sulata ja pursota kovettuneen suklaakuorrutteen pinnalle ohuita viivoja)
Säilytä jääkaapissa, mutta vähän ennen tarjoilua huoneenlämpöön, niin nougattäyte ehtii pehmentyä.
Baileys-kreemikonvehdit
Suklaapinta
- 200 g tummaa suklaata (sulata ja levitä silikonikohvehtimuotin reunoille, helpointa täyttää kokonaan ja valuttaa ylimääräiset pois. Anna kovettua jääkaapissa.)
Täyte
- 75 g voita
- 1½ dl tomusokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- ½ dl Baileys Original Irish Creamia (lisää likööri ja sekoita hyvin)
Täytä suklaakupit ja anna kovettua jääkaapissa.
Suklaapohja
- 100 g tummaa suklaata (sulata ja täytä kohventimuotit täyteen suklaalla. Anna kovettua jääkaapissa ja irroita sitten muotista)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti