23.12.2019

Pasteijat ja kasvisruudut voitaikinasta

Kinkku- ja kasvispasteijoita itse tekemästä voitaikinasta ja kasvisruutuja valmiista voitakinasta.




Pasteijat

Voitaikina
  • 500 g voita
  • 500 g vehnäjauhoja (korvaa 1 dl ruisjauhoilla) (sekoita voi ja jauhot yleiskoneessa)
  • 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita)
Laita laakeaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna kovettua seuraavaan päivään)

Kasvistäyte
  • tomaatteja (pilko pieniksi paloiksi, poista siemenet)
  • fetaa
  • pestoa 
  • tuoretta basilikaa
  • punaleimaemmantaljuustoraastetta
Kinkkutäyte
  • saunapalvikinkkusiivuja (leikkaa pieniksi paloiksi)
  • punaleimaemmentaljuustoraastetta
  • ruohosipulituorejuustoa
Paista 200 C 15 minuuttia. 




Kasvisruudut

1 kg valmista voitaikinaa (leikkaa yksi levy neljään osaan)

Kasvistäyte
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä (pilko kasvikset ja paista voissa pannulla)
  • 1 ptk (250 g) viherpippuri Koskenlaskijajuustoa (ota pannu pois levyltä ja sulata kasviksien sekaan paloiteltu juusto)
Laita täytettä voitaikinapalojen päälle ja paista 225 C n. 14 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti