Ystävältä saatu resepti. Ikivanhasta Pirkasta alkuperäinen. Tässä pitäis tietenkin olla mustikoita ja vadelmia, mutta tänä vuonna vadelmia ei tullut.
|
Yksinkertainen ja suussa sulava. |
|
Paistetaan irtopohjavuoassa. Pohjalle leivinpaperi, reunoille voita. |
|
Paistetun pohjan päälle suklaata. |
|
Sulatettua suklaata leivinpaperille. |
|
Paperi varovasti rullalle. |
|
Vaikkapa vessapaperirullan sisään kuivumaan. Sievempiä saa, jos tekee pienempiä. |
|
Saa kovettua yön yli. |
|
Paperin irroitus. Va-ro-vas-ti. |
Kuningattaren suklaakakku
Pohja
- 2 munaa
- 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 100 g voita (sulata, jäähdytä ja lisää edellisiin)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää edellisiin)
- paista irtopohjavuoassa 200 C n. 20 min
Päällinen
- 1½ dl vispikermaa
- 200 g maitosuklaata (kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes tasaista ja laita kakun päälle)
- pinnalle mustikoita & vadelmia ja suklaakoristeet
Helppo tehdä laktoosittomana, käyttää vain laktoositon margariinia ja laktoositonta maitosuklaata (Brunberg).
Lisää kuvia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti