2.10.2014

Kuningattaren suklaakakku

Ystävältä saatu resepti. Ikivanhasta Pirkasta alkuperäinen. Tässä pitäis tietenkin olla mustikoita ja vadelmia, mutta tänä vuonna vadelmia ei tullut.
Yksinkertainen ja suussa sulava.

Paistetaan irtopohjavuoassa. Pohjalle leivinpaperi, reunoille voita.

Paistetun pohjan päälle suklaata.

Sulatettua suklaata leivinpaperille.

Paperi varovasti rullalle.

Vaikkapa vessapaperirullan sisään kuivumaan. Sievempiä saa, jos tekee pienempiä.

Saa kovettua yön yli.

Paperin irroitus. Va-ro-vas-ti.



Kuningattaren suklaakakku

Pohja
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 100 g voita (sulata, jäähdytä ja lisää edellisiin)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää edellisiin)
  • paista irtopohjavuoassa 200 C n. 20 min
Päällinen
  • 1½ dl vispikermaa
  • 200 g maitosuklaata (kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes tasaista ja laita kakun päälle)
  • pinnalle mustikoita & vadelmia ja suklaakoristeet
Helppo tehdä laktoosittomana, käyttää vain laktoositon margariinia ja laktoositonta maitosuklaata (Brunberg).

Lisää kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti