14.10.2014

Omenarahkapiirakka


Omenakuutiot ja kaneli taikinan päälle.

Rahkaa väliin.

Murut pinnalle.



Muruseos
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet)
  • 100 g (sulata ja sekoita edellisiin muruseokseksi)
Pohjataikina
  • Ota puolet muruseoksesta ja lisää siihen
  • 200 g maustamatonta jogurttia
  • 1 muna (sekoita kaikki ja laita voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle)
Omenakuutioita ja kanelia pohjan päälle.

Rahkatäyte
  • 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 munaa (sekoita ja kaada omenoiden päälle)
Pinnalle
  • muruseos
Paista 200 C, n. 40 min.

Ohje muokattu Kinuskikissan Raparperiansasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti