10.10.2014

Kynttiläkakku

Tunnelmaa syksyyn! Syötäviä kynttilöitä. Täyte aikuiseen makuun.

Paista ja täytä kakku. Ihan pehmeä kakku ei toimi tässä kakussa, mutta tämä on sen verran jämäkkä, että pysyy pystyssä.

Leikkasin kakusta 4 "kynttilää", käytin apuna isoa, pyöreää piparkakkumuottia. Yhden jaoin kahteen kynttilään, jotta sain eri korkuisia.

Päälle valuttamalla valkosuklaata. Aika valuneita kynttiöitä tuli! Sisään työnsin puolikkaat kakkukynttilät.



Aito suklaakakkupohja
  • 200 g voita
  • 140 g (2 dl) fariinisokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 5 keltuaista (vatkaa yksitellen voi-sokerivaahtoon)
  • 150 g Brunberg laktoositon maitosuklaa (sulata ja sekoita edellisiin)
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa (sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin)
  • 5 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen edellisiin)
  • Paista 175 C 40-50 min.

Tiramisutäyte
  • 4 dl kermaa vaahdotettuna
  • 2 prk tiramisurahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 130 g maitosuklaata sulatettuna
  • ½ dl jälkiruokaviiniä esim. Mural de Favaios (kuumenna ja sulata liivatteet tähän) 
  • 4 liivatetta
Kostutus sitruunalimpparilla. Laitoin myös täytteen alle hiukan vadelmahilloa.

2 kommenttia:

  1. Aivan loistava idea ja toteutus. Hauska kakku, jota ensisilmäyksellä katsoin oikeaksi kynttiläasetelmaksi :) Naapurin Hanna vinkkasi blogistasi ja täältähän löytyikin vaikka mitä kivaa...

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Maiju 😋 Kävin kurkkaamassa sunkin blogia, todella kauniita kakkuja 😊

    VastaaPoista