Paista ja täytä kakku. Ihan pehmeä kakku ei toimi tässä kakussa, mutta tämä on sen verran jämäkkä, että pysyy pystyssä. |
Leikkasin kakusta 4 "kynttilää", käytin apuna isoa, pyöreää piparkakkumuottia. Yhden jaoin kahteen kynttilään, jotta sain eri korkuisia. |
Päälle valuttamalla valkosuklaata. Aika valuneita kynttiöitä tuli! Sisään työnsin puolikkaat kakkukynttilät. |
Aito suklaakakkupohja
- 200 g voita
- 140 g (2 dl) fariinisokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
- 5 keltuaista (vatkaa yksitellen voi-sokerivaahtoon)
- 150 g Brunberg laktoositon maitosuklaa (sulata ja sekoita edellisiin)
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa (sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin)
- 5 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen edellisiin)
- Paista 175 C 40-50 min.
Tiramisutäyte
- 4 dl kermaa vaahdotettuna
- 2 prk tiramisurahkaa
- 1 dl sokeria
- 130 g maitosuklaata sulatettuna
- ½ dl jälkiruokaviiniä esim. Mural de Favaios (kuumenna ja sulata liivatteet tähän)
- 4 liivatetta
Kostutus sitruunalimpparilla. Laitoin myös täytteen alle hiukan vadelmahilloa.
Aivan loistava idea ja toteutus. Hauska kakku, jota ensisilmäyksellä katsoin oikeaksi kynttiläasetelmaksi :) Naapurin Hanna vinkkasi blogistasi ja täältähän löytyikin vaikka mitä kivaa...
VastaaPoistaKiva kuulla Maiju 😋 Kävin kurkkaamassa sunkin blogia, todella kauniita kakkuja 😊
VastaaPoista