2.12.2014

Suklaakakku

Kaksi tulee ihan samalla vaivalla kuin yksikin. Jää toinen pakastimeen - on tosi hyvää pakastuksenkin jälkeen.
Melkein jopa parempaa.




Suklaakakku
  • 265 g margariinia
  • 3 dl sokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen, vatkaten)
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja yhdistä taikinaan)
  • 1½ dl vispikermaa (lisää kuivien aineiden kanssa vuorotellen)
  • 120 g tummaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
  • Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa (1,8 l) 175 C 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista, koska muuten saattaa lösähtää. Joskus olen jättänyt koko yöksi jäähtymään.
Alkuperäinen ohje taas vaihteeksi Kinuskikissan kirjasta, mutta kun tämä vaan on niin hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti