25.11.2014

Mattokakku


Kakkuvuoka jauhotettu kookoshiutalella. Ihana tuoksu!

Leikkasin kakun aika ohuiksi levyiksi, niin sain 3 väliä. Jaoin täytteet kuppeihin, niin tulee saman paksuiset täytteet.
Oli sitä täytettä vähän enemmänkin, mutta lopun annostelin summissa.
Loimet ja matonkuteet vielä pussissa

Tehty samalla periaatteella kuin korinpohjapursotus, mutta kahdella eri värillä ja eri paksuisilla pyöreillä tyllilla.
Hidasta puuhaa, mutta niinhän se oikeankin maton kutominen on.

Gluteeniton pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta (yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • Voitele 22 cm kakkuvuoka ja jauhota kookoshiutaleilla. Paista 175 C n. 40 minuuttia.
Viinimarjatäyte
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 5 dl punaisia viinimarjoja (soseuta)
  • 1 dl sokeria (yhdistä muut aineet kermavaahtoon)
  • 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia)
  • ½ dl punaista viinimarjamehutiivistettä (Kuumenna mehu kiehuvaksi mikrossa ja sulata liivatteet siihen, Kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita samalla.)

Kostutus viinimarjamehulla.

2 kommenttia: