Täksi jouluksi halusin tehdä jonkin muun glögihyytelökakkun ja parhaimmalta kuulosti valkosuklainen versio.
Pohja
- 200 g pipareita murusina
- 90 g margariinia sulatettuna (sekoita piparit ja margariini ja painele tähtireunuksen sisälle suoraan tarjoiluastiaan)
Täyte
- 6 liivatetta
- 5 dl vispikermaa
- 200 g vaniljarahkaa
- 200 g valkosuklaata
- ½ dl vettä
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Sulata suklaa ja täytteeseen. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Anna hyytyä tunti.
Pinta
- 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- ½ dl vettä (kuumenna kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen)
- 3 dl glögitiivistettä (Kaada liivatevesi ohuena nauhana glögitiivisteeseen. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivää.)
Irroita reunus ensin veitsellä ja nosta sitten kokonaan pois.
Resepti Kinuskikissalta pienin muutoksin.
Resepti Kinuskikissalta pienin muutoksin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti