Valmis mousse. |
Pallon kannake tummasta suklaasta jähmettymässä purkin, folion ja leivinpaperin päälle. Siitä oli helppo irroittaa. Varakappalekin ehjänä. |
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
- Paista 175 C pyöreässä vuoassa (käytin Ikean metallikulhoa) noin 50 minuuttia.
Suklaakahvimousse
- 3 liivatetta
- 3 munaa
- 250 g tummaa suklaata
- 0,75 dl vahvaa kahvia
- 4 dl vispikermaa
- 3 rkl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sokeri. Sulata suklaa. Sulata liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita liivatekahvi suklaaseen. Lisää siihen keltuaiset. Lisää valkuais- ja kermavaahto.
Vuoraa paistoastia kelmulla ja täytä kakku sinne. Kostutus maitokaakaolla. Jokaiseen väliin vadelmahilloa ja suklaakahvimoussea. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Täytettä jäi vähän yli, laitoin sen kuppiin jääkaappiin. Väleistä näkyi niin paljon täytettä ja kun lisäsin ylijäämätäytteen, ei erillistä kuorrutetta tarvinnut tehdäkään. Koristeet valkosuklaata ja koristehelmiä/-rakeita.
Eikö taikinaan tuu oikeeasti yhtään leivinjauhetta?
VastaaPoistaTulee :D Sori, oli jäänyt kirjoittamatta, lisäsin nyt reseptiin.
PoistaLeivinjauhetta ei välttämättä tarvita jos munia vatkaa vain kunnolla 😉 Ihana blogi sinulla Sari! ☺️ - Henna
VastaaPoistaKiitos Henna :) Ilman leivinjauhettaki toki pärjää, mutta tykkään käyttää sitä kyllä aina kohoamisen varmistamiseksi ja lässähtämisen ehkäisemiseksi :)
VastaaPoista