Video tämän kakun teosta löytyy täältä.
Piparista koristelyhty |
Porkkanakakkuun porkkanoita ja pupu sokerimassasta. |
Lyhdyn sisällä kakkukynttilä. |
Porkkanakakkupohja
- 200 g margariinia
- 210 g (3 dl) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
- 3 munaa (lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista)
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 rkl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet)
- 250 g (4 dl) hienoksi raastettua porkkanaa (lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste vuorotellen)
- Paista korppujauhotetussa vuoassa (halkaisija 22 cm) 180 C vajaa tunti. Varmista kypsyys tikulla.
Valkosuklaatäyte
- 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 400 g vaniljatuorejuustoa (lisää kermavaahtoon)
- 300 g valkosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
Leikkaa kakku kolmee kerrokseen. Kostuta sitruunalimpparilla. Levitä ohut kerros karpalohilloa ja sen päälle 1/3 osa valkosuklaatäytteestä. Tee toinen väli samoin. Lopputäyte kakun pinnalle. Reunoille kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti