18.12.2014

Joulukakku

Porkkanatäytekakku karpalohillolla ja valkosuklaamoussella. Kanelissa, karpaloissa ja valkosuklaassa maistuu joulu.

Video tämän kakun teosta löytyy täältä.


Piparista koristelyhty



Porkkanakakkuun porkkanoita ja pupu sokerimassasta.



Lyhdyn sisällä kakkukynttilä.
Porkkanakakkupohja
  • 200 g margariinia
  • 210 g (3 dl) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet)
  • 250 g (4 dl) hienoksi raastettua porkkanaa (lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste vuorotellen)
  • Paista korppujauhotetussa vuoassa (halkaisija 22 cm) 180 C vajaa tunti. Varmista kypsyys tikulla.
Valkosuklaatäyte
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 400 g vaniljatuorejuustoa (lisää kermavaahtoon)
  • 300 g valkosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
Leikkaa kakku kolmee kerrokseen. Kostuta sitruunalimpparilla. Levitä ohut kerros karpalohilloa ja sen päälle 1/3 osa valkosuklaatäytteestä. Tee toinen väli samoin. Lopputäyte kakun pinnalle. Reunoille kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti