Pohja
- 150 g pipareita murusina
- 75 g margariinia sulatettuna (sekoita piparit ja margariina ja painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle tai tähtireunan sisälle suoraan tarjoiluastiaan, niin kuin tässä)
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa vaahtona
- 1 dl tomusokeria
- ½ tl kanelia
- ½ tl kaardemummaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori (yhdistä kaikki yllä olevat aineet)
- ½ dl appelsiinimehua
- 4 liivatetta (kuumenna appelsiinimehua kiehuvaksi ja sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet siihen, kaada seos ohuena nauhana täytteeseen)
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä tunti.
Pinta
- 3 dl glögitiivistettä
- 1 dl vettä
- 4 liivatetta
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita glögitiivisteen sekaan. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä yön yli. Irroita vuoasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti