3.9.2015

Aprikoosikakku

Tästä tuli aprikoosikakku ihan sattumalta. Tarkoitus oli tehdä appelsiinikakku, mutta vasta kotona huomasin ostaneeni aprikoosimarmeladia. Olihan siinä kaksi ensimmäistä kirjainta samoja. Tätä kuuluisaa aprikoosimarmeladia sitten vielä lipsahti kaksikertainen määrä taikinaan eli 2 dl/kakku. Mutta hyvä kakku tuli silti! Kostea, kaardemumma maistuu enemmän kuin marmeladi. Paistoin kypsäksi, mutta oli uunista otettaessa vielä sen verran pehmeä, että annoin seisoa vuoassa yön yli, että jämäköityy ja pysyy kasassa. Seuraavalla kerralla laitan normaalimäärän marmeladia eli 1 dl/kakku. Helppo ja nopea kakku. Ei vatkaamista, ei kananmunia - kuivat aineet ja nesteet vaan sekaisin.





Aprikoosikakku
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl sokeria
  • 1 tl kaardemummaa
  • 2 tl soodaa (sekoita kuivat aineet)
  • 200 g margariina (sulata)
  • 1 dl paistonkestävä aprikoosimarmeladia
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä (lisää marmeladi ja kermaviili margariiniin)
Lisää kuivat aineet nesteeseen (margariini, marmeladi ja kermaviili). Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tai mannaryynitettyyn rengasvuokaan. Paista 175 C 50-60 minuuttia.

Ohje Valion Appelsiinikakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti