1.9.2015

Pinaattisämpylät

Sämpylät jotenkin kuuluvat syksyyn, vaikkei ne varsinaisesti siihen mitenkään liity.
Hiivan määrä piti taas arpoa. Puolen litran hiivataikinaan laitetaan yleensä yksi kuivahiivapussi. Tässä oli maitoa juuri sen verran, mutta lisäksi puurossa 3 dl vettä ja pinaatit päälle. Nakkasin kaksi, eikä kohonnut liikaa. Hiivat meni sekaisin kerran pinaattiporkkanasämpylöitäkin tehdessä ja hyviä tuli silloinkin. Kyllä se hiivalla tehty sämpylätaikina on parasta, jos vertaa pikasämpylöihin.






Pinaattisämpylät
  • ½ l maitoa (kuumenna 42 asteiseksi)
  • 1½ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria (lisää suola ja sokeri)
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 1 dl ruisjauhoja (sekoita hiiva ruisjauhoon ja lisää taikinaan)
  • ½ dl leseitä
  • kaurapuuroa (1½ kauraryynejä, 3 dl vettä, suolaa)
  • 150 g pakastepinaattia (sulata mikrossa tai puuroa keittäessä)
  • noin 10 dl sämpyäjauhoja (lisää jauhot ja vaivaa hyvin, määrä suuntaa antava)
  • 100 g margariinia (vaivaa pehmeä margariini taikinaan)
Kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele sämpylöiksi ja kohota liinan alla. Paista 225 C 10-12 minuuttia, koosta riippuen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti