Hiivan määrä piti taas arpoa. Puolen litran hiivataikinaan laitetaan yleensä yksi kuivahiivapussi. Tässä oli maitoa juuri sen verran, mutta lisäksi puurossa 3 dl vettä ja pinaatit päälle. Nakkasin kaksi, eikä kohonnut liikaa. Hiivat meni sekaisin kerran pinaattiporkkanasämpylöitäkin tehdessä ja hyviä tuli silloinkin. Kyllä se hiivalla tehty sämpylätaikina on parasta, jos vertaa pikasämpylöihin.
Pinaattisämpylät
- ½ l maitoa (kuumenna 42 asteiseksi)
- 1½ tl suolaa
- 2 rkl sokeria (lisää suola ja sokeri)
- 2 pss kuivahiivaa
- 1 dl ruisjauhoja (sekoita hiiva ruisjauhoon ja lisää taikinaan)
- ½ dl leseitä
- kaurapuuroa (1½ kauraryynejä, 3 dl vettä, suolaa)
- 150 g pakastepinaattia (sulata mikrossa tai puuroa keittäessä)
- noin 10 dl sämpyäjauhoja (lisää jauhot ja vaivaa hyvin, määrä suuntaa antava)
- 100 g margariinia (vaivaa pehmeä margariini taikinaan)
Kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele sämpylöiksi ja kohota liinan alla. Paista 225 C 10-12 minuuttia, koosta riippuen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti